News

Showkase: Angel D

Op 20 januari staat Angel D in het Lou-vre tijdens de allereerste editie van ShowKase in Soest. ShowKase is een livemuziek platform voor opkomend talent uit Soest en omstreken opgezet door jongerencultuurcoach Riëndy Holder. In februari en maart volgens er optredens van o.a. Lila Ijzendoorn en Don Peso. Toegang is geheel gratis en de deuren openen om 19:30 uur.

Angel D – Overkant 

Angel D is een 18-jarige rapper uit Soest en zijn echte naam is Angel Nirk Geerlings. Hij is geboren in Colombia en begon op zijn zestiende met muziek schrijven bij de Balans Jongerenstudio in Soest. Angel D schrijft teksten over problemen en gebeurtenissen die hij en zijn leeftijdsgenoten meemaken. Zo wil hij de wereld laten zien wat er omgaat in jongeren in deze tijd. De track ‘Overkant’ is beschikbaar op alle muziekplatforms en telt inmiddels 130K streams op Spotify.

Dorpsjongens v/s City Boys

In het nummer ”Overkant” duikt de luisteraar in het perspectief van een jongen uit Soest met weinig geld die verliefd raakt op een meisje uit de club in Amsterdam. Het meisje komt ook uit Amsterdam en houdt van de meest dure merken. Helaas voor de jongen heeft het meisje geen interesse in hem, want ze valt op een jongen uit Rotterdam met dure schoenen en merkkleding.

Wat deze track bijzonder maakt is dat het een brug slaat tussen jongeren die komen uit een dorp en jongeren die komen uit de grote steden Amsterdam en Rotterdam. Wij krijgen te horen dat veel jongeren zich kunnen vinden in de ‘oneerlijke’ voorkeur die “city-boys” krijgen tegenover dorpsjongens.

De track is niet onopgemerkt gebleven bij muzieklabels en een paar dagen na de release mocht Angel D langskomen bij Walboomers Music voor een kennismakingsgesprek.

Toegevoegd op: 8 January 2023
AboutYOUNG KREATORS: A Creative Society

Young Kreators is er om jongeren uit de omgeving Soest, Baarn en Soesterberg met elkaar te verbinden door samen (online) jongeren content te creëren. Een ding is zeker: Young Kreators are the future and the future is NOW!

Connect with us!